Overal Internet met Geuzenet

365verbonden en Geuzenet zijn een strategische samenwerking aangegaan om klanten van 365verbonden op elke plek van internet te kunnen voorzien. Daar waar internet via Glasvezel bijvoorbeeld (nog) niet mogelijk is biedt 365verbonden een stabiel en snel alternatief met de zakelijke 4G internetoplossingen Geuzenet. Natuurlijk met onbeperkte bundels data en een vast IP adres indien nodig. Wij zorgen voor optimale dekking door het plaatsen van een buitenantenne die rechtsreeks op de router is aangesloten die het LAN van internet voorziet.

CONTINUITEIT

Door de weg naar de Cloud te kiezen spelen bij steeds meer organisaties (klein en groot) het continuïteits-vraagstuk. Met andere woorden, wat te doen als de internetconnectie uitvalt. Ondanks de zeer goede vaste netwerken zijn storingen aan de orde van de dag in Nederland, of het nu gaat om xDSL, glasvezel of kabelinternet. Neem maar eens een kijkje op www.allestoringen.nl. Wie dat meemaakt en uren of dagen plat ligt krabt zich op het achterhoofd waarom hij/ zij zich die paar tientjes per maand heeft bespaard. Nu kan je vanzelfsprekend een glasvezel back -up nemen, maar niet op elke locatie is een tweede netwerk beschikbaar. Hierdoor kom je uit op redundantie via twee keer xDSL of twee keer glasvezel via dezelfde aanbieder. Indien er een storing in zo’n netwerk is, helpt redundantie niet. Afhankelijk van de te verwachte capaciteitsvraag bij calamiteiten installeren we één of meerdere back-up lijnen per oplossing over 4G, verdeeld over twee operators.


EXTRA CAPACITEIT

De evolutie zit hem ook in het slim gebruiken van meerdere 4G-verbindingen voor dezelfde locatie, vaak verdeeld over twee verschillende operators. Dit is vooral in trek bij grotere ondernemingen. Wanneer beide netwerken evenredig actief worden ingezet kan de data over beide netwerken worden verdeeld en zo voor significant veel meer capaciteit zorgen.


HOE HET WERKT

Onze edge-routers worden standaard met twee WAN-interfaces opgeleverd zonder extra kosten. Hierdoor zijn meerdere verbindingen gemakkelijk te realiseren. De klant betaalt alleen voor de extra verbinding. Het hebben van meerdere Geuzenetverbindingen is uitermate geschikt voor een SDWAN infrastructuur. Bij back up werkt het precies zo. De klant heeft nu een extra verbinding klaar staan, waarbij de Geuzenet-router bij calamiteiten een automatische fail-over doet naar de back-up verbinding. Bij het gebruik van twee 4G-netwerken (bijvoorbeeld T-Mobile en Vodafone) dient één als hoofdverbinding en de andere als back up.

Scroll naar boven
Cookieconsent met Real Cookie Banner