Microsoft gaat Teams vanaf 1 oktober als losse licentie aanbieden

Vanaf 1 oktober stopt Microsoft met het standaard integreren van Teams in Microsoft 365 en Office 365 voor zakelijke klanten binnen de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland. Dit biedt hen de optie om Teams apart te gebruiken van de eerdergenoemde pakketten.

Naar aanleiding van een onderzoek, dat in juli door de Europese Commissie werd gestart, naar de geïntegreerde aanbieding van Teams met Microsoft 365 en Office 365, lijkt Microsoft nu proactief maatregelen te nemen. De commissie onderzoekt of de diensten bundeling van het bedrijf in strijd zou zijn met Europese concurrentiewetten.

Klanten die ervoor kiezen om Teams niet te integreren in hun Microsoft 365 of Office 365 pakket, kunnen ook financiële voordelen verwachten, aangezien pakketten zonder Teams goedkoper zullen zijn.

Wat betreft de interoperabiliteit, benadrukt Microsoft dat het deze functionaliteit al ondersteunt, onder andere door beschikbare API’s voor hun apps en diensten. In een poging om eventuele zorgen van de Europese Commissie weg te nemen, introduceert het bedrijf nu extra ondersteuningsbronnen. Hiermee wil Microsoft ontwikkelaars attenderen op deze bestaande API’s en andere opties.

Bovendien zal Microsoft haarconcurrente meer mogelijkheden bieden om Office-webtoepassingen te integreren in hun eigen apps en diensten die concurreren met Teams. Hierdoor kunnen concurrenten Office-webapps op een soortgelijke manier integreren als Teams dat doet.

Gebruik je Teams eigenlijk niet ? Je besparing bedraagt dan bijna 18%. Snel verdient!

Wil je meer informatie of gratis overstappen ? Vul dan het contactformulier in of bel ons op 085-0166033

Scroll naar boven
Cookieconsent met Real Cookie Banner